Gyalogtúra 2023. november 5-én

Kedves Túrázók!
Kihasználva november első vasárnapját, eleget téve a természetbe vágyódásotoknak, egy remek „zsírégető”, vérpezsdítő, és lelket gyönyörködtető túrán vehettek részt.
A múlt vasárnap a Pilis DNy-i oldalán a Kőkapukhoz vezető kőmorzsalékos „zergeba…járta” ösvényt mellőzve egy kellemesen lankás útvonalat választottam. Bár tudjuk, hogy egy csapatunk (20 fővel) csütörtöktől szombatig a Zempléni-hegységben túrázik, de remélem vasárnap reggelre már kipihenten lesz kedvük velünk tartani. Amennyiben a nap is ránk mosolyog, sok meglepetésben és „tájgyönyörben” is részetek lehet.

NOVEMBER 05. VASÁRNAP
KADA-CSÚCS — NYERGES-HEGY KÖRTÚRA
(Autókkal és gyalog)
TALÁLKOZÁS IDEJE: 08.40.
TALÁLKOZÁS HELYE: SZENTENDREI HÉV-vá.
Itt megszervezzük, hogy akik BMV-vel (közösségi közlekedéssel) érkeznek, kinek az autójával tudnak tovább utazni.
Kérésünk, aki teheti, szíveskedjen autóval jönni, mert így hamarabb a természetbe vihetjük valamennyi túratársunkat! Köszönöm.
ÚTVONAL autókkal: Szentendre, HÉV-végállomás — Sztelin-patak buszmegálló, (balra fordulás) Várkonyi Zoltán u. — Z+turistaút (Csóka u)  — Z+turistaút (Berek u) — Z+turistaút (Tyúkosdűlő u.) — Z-turistaút (Hajnal u.) PARKOLÓ  (a Kada-csúcs alatt)
TÚRA KEZDETE: 09.00.
ÚTVONAL Gyalog: Kada-csúcs (252 m) (szép kilátás) — Kis-Nyerges-hegy (526 m) — Nyergesek nyerge — Kis-Pap-rét (PIHENŐ) —  Z-turistaút — Kerek-hegy (321 m) — Petyina (Szentendre) — Zsálya utcánál jobbra fordulni — Kada-csúcs PARKOLÓ — autókkal, vissza Szentendre a HÉV-végállomásra
Táv: 6 – 8 – 10 km
Szint: 350 m.
Túravezető: Bartha Gáborné Zsike és Komócsin József.
AZ IDŐJÁRÁSRÓL: Vasárnapra újabb átvonuló ciklonnal érkező meleg-, majd hidegfrontra, szeles időre van kilátás. Gyengül a nappali felmelegedés +13-17°C –os hőmérsékletre számíthatunk. Könnyű, szél és eső elleni védőöltözet, valamint melegítő folyadék elhozatala javasolt!
Vasárnapi fontos mondataink:
Ne álmodd az életed, hanem éld az álmaidat!
Amikor váratlan, nem kívánt dolog történik az életedben, légy türelmes, hátha csak a Gondviselés figyelmeztetése – azaz, egy áldás álruhában;
(ómagyarul: „A blessing in disguise” )
“A legőrültebb faj az ember. Egy láthatatlan istent imád, a természetet meg elpusztítja. Közben pedig nem veszi észre, hogy épp a természet az a láthatatlan isten…amelyet imád!” (H.Reeves)
Természetesen számítunk a megjelenésedre, és a jókedved se felejtsd otthon!
A találkozásunkig Távszeretet, és Gondolati Ölelés: KOM

Kategória: Egyéb