Hétvégi túra

okt-11_036

TERMÉSZETKEDVELŐ FÖLDI CSILLAGVIRÁGOK!
TÜNDÉREK és ERDEI KOBOLDOK!

A csopaki túránk szépségein fellelkesülve szeptember 11-én Vasárnap mesmeg erőt próbálhatunk a Nagy-Kopasz-hegy (559 m) Csergezán-kilátó meghódítása során. „Mivel a változatosság is gyönyörködtet” (Hofi Géza) ezért egy új, barátságosabb, rövidebb útvonalon megyünk föl, csodálva az őszi táj szépségét.
Természetesen a „tájgyönyör” sem maradhat el…
Biztosak lehettek benne, ez is emlékezetesen szép (nem nehéz) túra lesz!
Részleteiben:

SZEPTEMBER 11. VASÁRNAP
TARNAI PIHENŐ — CSERGEZÁN-KILÁTÓ TÚRA
A HOSOSZ természetjárói számára is felajánlott túra.

TALÁLKOZÁS IDEJE: 09.00.
TALÁLKOZÁS HELYE: BUDAKESZI, Hidegvölgyi Pihenőház parkoló (Budakeszi és Telki között) a 795-ös autóbusz állomásánál, illetve

AUTÓBUSSZAL:
TALÁLKOZÁS IDEJE: 08.10.
TALÁLKOZÁS HELYE: SZÉLL KÁLMÁN-tér a a 795-ös autóbusz végállomásánál, a busz indul 08.20-kor, érkezik 08.49-kor a Hidegvölgyi Pihenőház (Budakeszi és Telki között) állomásához, mintegy 26 perc az út. (Visszafelé minden óra 16. percében indul a busz a megállóból.

ÚTVONAL AUTÓKKAL: Budakeszi, Fő utca — Református templomnál tábla: jobbra TELKI felé elfordulni — Körforgalom Telki felé — balról elhagyjuk a Budakeszi Erdészet bejáratát — majd az Erdészeti arborétumot — jobbra az autóbusz megállónál behajtás a Pihenőház parkolójába.

ÚTVONAL gyalog: Hidegvölgyi Pihenőház parkoló — Z-turistaút  — Tarnai-pihenő — Katonasír — Z-turistaút  — Nagy-Kopasz (Csergezán-kilátó 559 m, Nagy pihenő és visszafordulás) — Z-turistaút  törésénél egyenesen K-i irányba jelöletlen erdészeti úton —  talajúttalálkozásnál DNyi irányba — P-turistaút  —  Z-turistaút — Tarnai-pihenő — Z-turistaút  — Hidegvölgyi Pihenőház parkoló — ingyenölelések szétosztása, haza indulás.
Táv: 6 – 12 km
Szint: 350m
Túravezető: Solymos László és Komócsin József

AZ IDŐJÁRÁSRÓL: Szeptember 11-én, Vasárnap, az előrejelzések szerint a mediterrán ciklon hatása jelentősen mérséklődik. Szeles, változóan napos-felhős, időnként erősebben felhős időre van kilátás, így a hőmérséklet 20-23°C között várható. Eső elleni védő köpönyeged és a túrabotjaid is hozd magaddal!
Meggondolásra:
„Keresd azt, aki tanít, többé tesz, felemel magához! Aki hozzáad, és nem elvesz. Aki által folyamatosan fejlődsz, tanulsz, megismersz. Aki tükröt tart eléd, hogy megtanuld kívülről látni önmagad. Aki rávilágít hibáidra, de erősségeidet hangsúlyozza….” (Golden Dawn)
 „Az ember hivatása, hogy megismerje az igazságot, szeresse a szépet, kívánja a jót, és cselekedje a legjobbat.”(Beethoven)
„‎Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád.” (Giorgio Armani)
A találkozásig Távszeretet és Gondolati Ölelés.

KOM.

Kategória: Egyéb