Pilisszentkereszt túra

p37-8

HASE túra 2019. augusztus 25-én (vasárnap),  Pilisszentkereszt körzetében.

Az, aki csatlakozik egy különleges, szemet-lelket gyönyörködtető, lélekemelő, árnyas-napsütötte, három forrásból is frissességet merítő túrán vehet részt. Ennek során középkori események színhelyeivel, illetve turistatörténeti érdekességekkel is megismerkedhetünk Kump Norbert segítségével.

Túraleírás

Ideje: 2019. AUGUSZTUS 25.  ( VASÁRNAP )
Túra neve: PILISSZENTKERESZTI SZENTKÚT TÚRA
(Autókkal és gyalog)

TALÁLKOZÁS IDEJE: 08.30.
TALÁLKOZÁS HELYE: BATTHYÁNY TÉR HÉV-végállomás, illetve POMÁZ HÉV-állomás PARKOLÓ 09.15-kor.(Itt megszervezzük, hogy akik BMV-vel érkeznek kinek az autójával tudnak tovább utazni Pilisszentkereszt, SZURDOK parkolójáig.)
Kérjük, akinek autója van, az azzal jöjjön, hogy a szabad helyein más túratársainkat elszállítsuk! A HASE-ban ez már egy bevált (jó) szokás. Köszönjük!

ÚTVONAL: Pomáz HÉV-állomás — autókkal, vagy a 860-as autóbusszal Pilisszentkereszt, SZURDOK parkolója (lejárat a 16.km táblánál).
ÚTVONAL gyalog: Szurdok alsó bejárata – K-turistaút — Tanösvény – Kálvária-hegy — Trézsi-forrás — P-turistaút — Pilis-szentkereszt — Z-turistaút — Klastrom-kert — Klastrom-kút — S+turistaút — Szent-kút — K+-turistaút — Szurdok parkoló – Pomáz – Budapest.
Táv: 3 – 6 –12 km.
Szint: 250m


Túravezet
ő: Kump Norbert, segítője Komócsin József.

 

Közérdekű információ: Vasárnap  visszatér a hőség. Alapvetően napos, de változóan felhősödő, kifejezetten fülledt időben túrázhatunk, a déliesre forduló szél és az erdei fák adhatnak átmeneti árnyékot, felüdülést, így is + 32-34 °C-os hőmérséklettel számolhatunk. Szíveskedjetek sok folyadékot (1,5-2 liter) magatokkal hozni (bár a Szent-kútnál – a túra utolsó részén – jéghideg forrásvizet ihattok)!

Kedves Túratársak!
“A kedvesség az a nyelv, amelyen a süket hallani tud, a vak pedig látni.” (Mark Twain).  Nem attól vagy szép, ahogyan kinézel, hanem attól, ami benned van.” „ Az udvariasság olyan, mint a nulla a számtanban. Önmagában semmit sem jelent, mégis megváltoztatja mindannak az értékét, amihez hozzátesszük.! „Jobb valamit egyszer látni, mint hétszer hallani róla!”
Csodálatos túra lesz, ki ne hagyjátok!
Távszeretet és Táltosölelés:
Komócsin József s.k.

Kategória: Egyéb