Túra 2022.08.28.

 

image

TERMÉSZETKEDVELŐ FÖLDI CSILLAGVIRÁGOK!
TÜNDÉREK és ERDEI KOBOLDOK!

Örömmel értesítelek Titeket, hogy 2022. augusztus 28-án, — kipihenve a múlt vasárnapi „Jamboree-n” a tudatmódosítós, epediétás, koleszterinszegény energiafeltöltésünket, valamint a Gyadai-tanösvény „embert próbáló akadályeleminek sorozatát” — mesmeg erőt próbálhattok NAGYKOVÁCSI-tól nyugatra két olyan útvonalon, amin nem kell jelentős magaslatot meghódítani, csak gyönyörködni a lassan búcsúzó nyári táj szépségében és gyalogolni, a tüdőtágítás, a hemoglobin, valamint a boldogsághormonok megszerzése érdekében. Mindez megfizethetetlen, ezért „ingyér” kínáljuk…
Ezt a túrát az Ilonák és Lajosok tiszteletére is rendezzük.
Túra leírása:
2022. AUGUSZTUS 28. (VASÁRNAP)
ILONA-LAK (NAGYKOVÁCSI) KÖRTÚRA
TALÁLKOZÁS IDEJE: 08.00. (akik BMV-vel jönnek).
TALÁLKOZÁS HELYE: SZÉLL K.-TÉR METRO-kijárat, majd Hűvösvölgy, a 63-as busszal Nagykovácsi, Tisza István téri végállomás, illetve akik autóval jönnek:

09.00-kor NAGYKOVÁCSI, Tisza István téri végállomás melletti PARKOLÓ.

ÚTVONAL gyalog: Nagykovácsi, Tisza István téri végállomás — S-turistaút — Széna-hegy — Cseres-tető-Zsíros-hegy nyiladék — Talajútelágazás — Ilona-lak (380 m) nagy pihenő és „Tájgyönyör” — leereszkedés a Hosszú-völgybe — felkapaszkodás a Meszes-hegy kopasz dombjára — Meszes-hegy Keresztje környékén (365 m kapcsolatfelvételi kisérlet a koboldokkal)  — „szemkápráztatás” — Erdészeti út — S-turistaút — Tisza István téri buszvégállomás, PARKOLÓ.
Táv: 6 – 12 km
Szint: 450 m
Túravezető: Pozder Zsuzsa, Komócsin József

AZ IDŐJÁRÁSRÓL: Augusztus 28-án, VASÁRNAP, az előrejelzések szerint túlnyomórészt napos, meleg időre készülhetünk. Délutánonként, elvétve, kis eséllyel előfordulhat gyenge záporeső (az Alpokalján), a hőmérséklet 31-34 °C  közé emelkedik. Szíveskedjetek könnyű nyári öltözetbe jönni, de az eső elleni védőkabátok a túrazsákokban, túrabotok a kezetekben legyenek! (Más „bölcsesség”: „A turista olyan, mint a jó katona: nyáron nincs melege, télen nem fázik, csak érzékeli a hőmérséklet különbséget”.)
Meggondolásra:
„Egy optimista minden nehézségben meglátja a lehetőséget, míg egy pesszimista minden lehetőségben látja a nehézséget.” (Winston Churchill)
„Az idő, azt mondják, nagy tanítómester. Csak az a baj, hogy megöli a tanítványait.” (Hector Berlioz)
„A tévedéshez ezer út vezet, az igazsághoz csak egy” (J-J. Rousseau)
A találkozásig Távszeretet és Gondolati Ölelés.
KOM.

Kategória: Egyéb