Túra

image

TERMÉSZETKEDVELŐ FÖLDI CSILLAGVIRÁGOK!
TÜNDÉREK és ERDEI KOBOLDOK!

Július utolsó vasárnapján (31-én) egy különleges túrára megyünk a Déli-Börzsöny dombjai és erdei között vezet az utunk és lentről csodáljuk meg a nagy magaslatokat, de lesz „tájgyönyör” is bőven, miközben megtekintjük Nagymaros és Zebegény legszebb részeit.

Túra időpont: 2022. JÚLIUS 31., VASÁRNAP
Tervezett túra: NAGYMAROS — ZEBEGÉNY TÚRA
(Autókkal, vagy vonattal és gyalog)

TALÁLKOZÁS IDEJE: 09.00.
TALÁLKOZÁS HELYE: NAGYMAROS, Szent Imre herceg-tér, a Szent Kereszt Felmagasztalása templomnál.

VONATTAL: A Z70 vonat indul a Nyugati pu-ról 08.08-kor és 08.48-kor érkezik Nagymaros-Visegrád megállóhoz, ott kell leszállni! (A MÁV július 30-tól föloldotta a Nagymaros-Szob pályaépítés miatti korlátozást.)

ÚTVONAL autókkal:BP — Megyeri-híd — M0 — M2 — Vác — 12.sz út — Kismaros — Nagymaros, A FŐ-tér kezdeténél jobbra fordulva átmenni a vasúti aluljárón) Szent Imre herceg-tér

ÚTVONAL gyalog: Nagymaros, Szent Imre herceg-tér – Kálvária-domb — Gesztenyés tanösvény — Foglár-dűló — K+turistaút — Kövesmező — OKT — Törökmező turistaház (Nagy pihenő) – Z-turistaút — erdei gyaloglás — Z-turistaút — Zebegény vá. — akik autóval jöttek, azok vonatra szállnak és Nagymaros-Visegrád megállóig utaznak — a vonaton ingyenölelések szétosztása.
Táv: 13 km
Szint: 250 m
Túravezető: Veres Zoltán és Komócsin József

AZ IDŐJÁRÁSRÓL: Vasárnap, az előrejelzések és várakozásunk szerint is az elvonuló hidegfront mögött szikrázóan napos, gyengén felhős, de szeles időjárásra, az évszaknak megfelelő 27-33°C-os hőmérsékletre számíthatunk. Eső elleni védőköpenyt szíveskedjetek magatokkal hozni! A Törökmezői turistaházban különböző folyadékkal hűsíthetitek magatokat…

Meggondolásra:
„Minden ember annyit ér, amennyi szeretet van benne.” (Albert Schweitzer)
” Amit nem tudsz egyszerűen elmagyarázni, azt nem is érted egészen.”
„Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban.
A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.” (Einstein)
 „Az ember hivatása, hogy megismerje az igazságot, szeresse a szépet, kívánja a jót, és cselekedje a legjobbat.”(Beethoven)

Távszeretet és Gondolati Ölelés:
KOM

Kategória: Egyéb