Darts

2019-ben került létrehozásra a szakosztály

Szakosztályvezető: Marti György (HASE ügyvezető elnök), tel.: 06 70 948 4950

Marti

Darts szakosztály 2019-ben alakult a HASE legfiatalabb szakosztályaként 12 fővel.  A darts hazánkban sebesen terjed ez a   világszerte közkedvelt játék (és egyre inkább sport). A darts  Honvéd Aurora Sportegyesületbe szakosztályként történő felvételét Marti György ügyvezető elnök kezdeményezte. A köztudatban csak kocsmai sportnak nevezett időtöltés Angliából származó ügyességi játék, aminek a lényege, hogy egy szektorokra osztott kör alakú táblába kell nyilakat dobálni.

Sokféle játékvariáció létezik, a legelterjedtebb a 301-es, amikor minden játékos 301 ponttal indul, és az nyer, aki először nullázza magát. Mára már nemzetközi szövetséggel rendelkező népszerű sport.

A szakosztály vezetője Gyárfás István. Jelenleg a létszám 10 aktív tag, amelyből 8 fő versenyzői státuszban van. A szakosztály a Budapest II. osztály csapatbajnokságában szerepel. A  versenyzők részt vesznek az országos egyéni versenyeken is. A felnőttek versenyeztetése mellett ifjúsági (utánpótlás) versenyzők oktatása is zajlik annak reményében, hogy  a közeljövőben sikerül bővíteni a HASE csapatot.

A szakosztály a versenyzés mellett számos kisebb, nagyobb versenyt szervezett már. Közülük kiemelkedik az országos szintű verseny szervezés, mely a Magyar Darts Szövetség kiemelt bajnoki rendezvényei  között szerepel. A szakosztály versenyterme Budafokon van, ahol végezni tudják a felkészítéseket és ahol versenyeik többségét megrendezhetik, de volt már országos versenye a csapatnak az Érd Arénában, és a Budapesti Honvédban Sportegyesületben is. A sportág hazai és a nemzetközi eseményeit a szakosztály facebook közösségi oldalán folyamatosan publikálja. A szakosztály rövid fennállása alatt elismerésre méltó munkát végzett. A darts sportággal egy újabb versenysport szakosztálya van a Honvéd Aurora Sportegyesületnek.