Tollaslabda

Szakosztályvezető: Balogh László 06 20 200 2051

BLE04

Tollaslabda Szakosztály

Varga Lajos HASE elnökségi tag vezetésével 2002-ben alakult meg. A szakosztály tagjai között elsősorban Budapest főváros katonai szervezeteiben, alakulatainál szolgálatot teljesítő aktív, és nyugállományú katonáit találjuk. Az egyesületre a közhasznúságából adódóan a nyitottság jellemző, ezért annak bárki tagja lehet. A Magyar Honvédség ellátási körbe tartozókon túl, a honvédelemhez nem köthető személyek is tagjai a szakosztálynak. A szakosztálynak tagja Englert István nyá. alezredes is, aki többszörös magyar tollaslabda bajnok.

A szakosztály a működését a Zrínyi Miklós laktanyában Budapest, Hungária körúti  Sportlétesítményeiben végzi. A tollaslabda sport versenyszerű művelése komoly felkészülést és fizikai kondíciót igényel, ezért a szakosztály tagjai  heti   rendszerességgel készülnek, eddzenek.  A kitartó, áldozatos munka eredményét a versenyeken elért eredmények fémjelzik.

A szakosztály rendszeresen részt vesz a Magyar Honvédség amatőr tollaslabda versenyein, bajnokságain, ahol kiváló eredményeket érnek el.

Ezen túlmenően részt vesznek más szabadidős versenyeken is. A szakosztály életében kiemelt megmérettetés volt a honvéd sportegyesületek részére szervezett  Honvéd Sportegyesületek Országos Sportnap, ahol a HOSOSZ tagszervezetei mellett a Magyar Honvédség alakulatai is versengtek  a bajnoki címért. A több éven keresztül  zajló Sportnapon minden évben dobogós helyen végzett a HASE Tollaslabda   Szakosztály, ezzel öregbítve a Honvéd Aurora Sportegyesület jó hírét.

A szakosztály vezetés megalakulása óta egy jól működő csapatot kovácsolt össze a tagságból. 2014-ben Varga Lajos szakosztályvezető átadta a stafétabotot  Balgoh Lászlónak, aki  azóta vezeti  szakosztályt.  Közhasznú feladatként  HASE és HOSOSZ támogatással a szakosztály önállóan szervez MH országos tollaslabda bajnokságot. A szakosztály működési kiadásaiban a tagok, a  tagdíjon felül  jelentős önerő bevonásával járulnak hozzá a szakosztály költségeihez. Elmondható, hogy a szakosztályban lüktet  az  amatőr, szabadidős sportélet.

A szakosztály létszáma 30 fő körüli, tagjai  fiatalok és fiatalosak, ezért nem csak a tollaslabda sportban teszik próbára fizikai képességeiket. Többen futnak, eveznek, kerékpároznak, túráznak, teniszeznek, vitorláznak kiegészítő sportágként. Szakosztályba többen családostól is beléptek. Jó példa erre Dr. Francia Balázs és Fia, Botond, illetve Erdős Tibor és lánya, Fanni. Francia-család a tollaslabdát kiegészítő Racketlon (tollaslabda, tenisz, asztalitenisz, squash – 4 labda) sportágban, nemzetközi szintzen is eredményes: Balázs egyéni „B”  világbajnoki aranyérmes, 2017-ben Senior +40 EB-n minhárom (egyéni, páros, csapat) versenyben aranyérmet szerzett.

Fia, Botond, a fiatalok között Diákolimpia-győztes, Utánpótlás U-13 Világbajnok párosban, egyéniben VB U-13 bronz érmes, és 16 évesként is VB .3  helyezett – jelenleg tollaslabda válogatott kerettag, és Csapatunkat már 14 évesen hozzásegítette a 3 kupagyőzelemhez.

Erdős Tibor egyik  amatőr versenycsapat csapatkapitánya, aki lányával, Fannival rendszeresen érmes résztvevője a MH bajnokságoknak:  Magyar Honvédség Tollaslabda Bajnokságain általában a legnagyobb létszámú (5-11 fő) csapattal vesz részt a HASE és, ahol  több dobogós helyezéssel -pl.

2020, Cegléd, 5 bronz érem és kupa; vegyes párosban Erdős Tibor és lánya, Erdős Fanni – aki a legfiatalabb játékos (jobb szélen).  A versenyzési lehetőség bővítési érdekében a szakosztály rendszeresen részt vesz a Budapesti Tollaslabda Szövetség által immár 60 éve szervezett Csapat Bajnokságán. A folyamatosan emelkedő taglétszámnak és játékerőnek köszönhetően az utóbbi években több csapatot is indítotthat a szakosztály, ami az eredményességben is megmutatkozik elég, ha csak az utóbbi pár évre tekint vissza az egyesület.

Eredményesség: Női Cs.3. hely, Senior CsB 2. hely, és amire a legbüszkébben vagyunk: a 60 éves, patinás Budapest Férfi CsB kupán 3-szor is szerepel a HASE neve, 2016, 2017, 2019-ben.

 

 

2018. év

2017. évi információk: feltöltés alatt!

A szakosztály tagja a Magyar Tollaslabda Szövetségnek.

Határozat száma :MTLSZ  E.H.8/2014.

Nyilvántartási szám: S.E.2/2014.

Jelen linkre kattintva megtekintheti a szakosztály általános leírását!

Tollaslabda szakosztály bemutatása 2017_08 (1)