HASE túra a budai hegyekben

images

KEDVES és SZERETVE TISZTELT TÚRATÁRSAK!                        
TERMÉSZETKEDVELŐ TÜNDÉREK, KOBOLDOK!
Január idusát követő vasárnap 22-én, a Pozsonyi-, a János-, majd a Tündér-hegy K-i oldalán nem nagyon sáros ösvényeken, talán havas erdei utakon lépkedhetünk a PRÉDIKÁLÓSZÉK felé. A kicsit hullámvasutas pályát, a durva emelkedőket mellőzve, csodálatos panorámával gazdagítva tehetjük meg. Nagyon megéri eljönni!
Részleteiben:

JANUÁR 22. VASÁRNAP
TÜNDÉR-HEGY, HUNYADOROM és KIS-HÁRS-HEGY TÚRA
TALÁLKOZÁS IDEJE: 09.00.
TALÁLKOZÁS HELYE: SZÉPJUHÁSZNÉ PARKOLÓ
ÚTVONAL: A 22-es busz Szépjuhászné megállója – Z+ turistaút – János-hegy ÉK-i oldala – Tündér-hegy – Tündér-szikla – Zh.szög-turistaút – Szószék-szikla —Hunyad-orom – Ferenc-halom — Z+ turistaút – Kis-Hárshegy (Makovecz kilátó) – Hárs-hegyi nyereg – Zkör-turistaút — Szépjuhászné gyermekvasút megálló  —  INGYENÖLELÉSEK szétosztása.
Táv: 6 – 8 -10 km
Szint: 300m
Túravezetők: Pozder Zsuzsa és Komócsin József

AZ IDŐJÁRÁSRÓL: Csütörtöktől több napon át – növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – élénk, olykor erős É-i széllel hidegebb levegő szivárog be térségünkbe télies fordulatot hozva. Január 22-én, a szombati napsütéses, szeles idő után, Vasárnap már felhősebb idő ígérkezik.  Nő az esélye tartós, jelentős havazás kialakulásának és megmaradásának.
Az ÉNY-i szél megélénkül, -1-+3 °C–os nappali hőmérséklet várható.
Réteges öltözetet magadon, sapkát fejeden, kesztyűt és túrabototokat a kezeidben, valamint a legalább 1 liter frissítő folyadékot a hátizsákodban, elhozni ne feledd!
Gondolkodásra:
„Fiatal fővel még érdemes tanulmányozni a bölcsességet, de öregkorban már gyakorolni kell!” (Jean-Jacques Rousseau);
Gyémántot sem lehet csiszolni súrlódás nélkül, az ember sem válik tökéletessé megpróbáltatások nélkül.(kínai közmondás);
A főnököm megkérdezte, hogy ki a hülye: Ő, vagy én. Megmondtam neki, maga nem olyan ember hírében áll, aki hülyéket alkalmazna…

Gondolati Ölelés és Távszeretet:
KOM