HÉTVÁLYÚS-FORRÁS — VÖRÖSKŐ TÚRA

 

tura

KEDVES és SZERETVE TISZTELT TÚRATÁRSAK!
TERMÉSZETKEDVELŐ TÜNDÉREK, ERDEI KOBOLDOK!

Örömmel értesítelek Titeket, hogy szeptember 24-én VASÁRNAP
egy különleges túrán vehetünk részt TAHITÓTFALU fölött  VÖRÖSKŐ magaslatához (521m). Ha már ott járunk, nem hagyhatjuk ki a bájos szépségű és friss vizet adó Hétvályús-forrást sem.

sddefault
A mi útvonalunk is először megnyugtatóan emelkedik az árnyas fák alatt, majd a Hétvályús-forrástól áttérünk egy „zerge…járta” ösvényre, hogy hamarabb felérjünk a szemet-gyönyörködtető „szépségesen szép” kilátópontra. Ezt követően enyhe lejtőkön, kedves tisztásokat érintve a Kis-Bükk-tetőn megcsodáljuk az őszi kikericsek virágzását is. Tehát:

SZEPTEMBER 24. VASÁRNAP
HÉTVÁLYÚS-FORRÁS — VÖRÖSKŐ TÚRA
(ŐSZI KIKERICS VIRÁGZÁSA)
TALÁLKOZÁS IDEJE: 09.00.
TALÁLKOZÁS HELYE: TAHITÓTFALU, Bercsényi u vége erdei PARKOLÓ.
ÚTVONAL AUTÓKKAL: Szentendre, HÉV-végállomás —Tahitótfalu, Hídfő illetve, a Hidra vezető csomóponton tovább, majd 300 m balra a Bercsényi u. vége (erdei PARKOLÓ).
ÚTVONAL  HÉV-vel és AUTÓBUSZ-val: Indul 08.00. Szentendre HÉV- és AUTÓBUSZ végállomásról — 08.30. Tahitótfalu, HÍDFŐ-nél kell leszállni  a csomópont után 300 m balra a Bercsényi u. végigmenni (1 km) az erdei parkolóig.

ÚTVONAL GYALOG: S-turistaút (Bercsényi u vége) erdei PARKOLÓ — Leánykút — Skör-turistaút — Hétvályús-forrás – S∆-turistaút — P- turistaút — Vörös-kő (521 m) Pihenő és vissza PS-turistaút — Kis-Bükk-tető — S-turistaút — erdei PARKOLÓ
Táv: 6 – 9 km
Szint: 450m
Túravezető: Pozder Zsuzsa és Komócsin József.

AZ IDŐJÁRÁSRÓL: Szeptember 24-én vasárnap szeles és már országszerte hűvös idő körvonalazódik. A fronttal érkező csapadék zöme várhatóan elvonul kelet felé,  csapadékmentes, kellemes hőmérsékletű 18-22°C-os időjárás várható. Könnyű, szellős, nyári öltözet, eső elleni kabát,1,5 liter folyadék elhozatala javasolt.
Vasárnapi jelmondataink:                
„Muszáj valamennyire intelligensnek lenni ahhoz, hogy észrevedd, ha néha hülye vagy…” (John Cleese)
„Mindenesetre nősülj meg. Ha jó asszonyt kapsz, boldog leszel. Ha rosszat, filozófus.”     (Socrates)
 „Minden ember annyit ér, amennyi szeretet van benne.” (Albert Schweitzer)
Meglátjátok, hogy ez viszonylag rövid, némi meredéllyel fűszerezett, mégis testet-lelket átmelegítő, szépségesen szép útvonal lesz, SOK VIRÁGGAL!
A találkozásunkig Távszeretet és Ölelés:
KOM.